Доброго вечір, шановні малинчани!

Сьогодні ми надаємо вам інфографіку захворювань дорослого та дитячого населення за цей робочий тиждень ( див. фото 2, 3).

А зараз до вашої уваги інформація щодо захворювання серед дорослих та дітей за сьогодні, 17 квітня.

До сімейних лікарів за медичною допомогою звернулося 48 пацієнтів. Діагноз ГРВІ – 0; діагоноз пневмонія – 0, госпіталізація – 0.
6 дорослих осіб із підтвердженою коронавірусною хворобою, що мають легку форму захворювання, лікуються вдома. Стан пацієнтів задовільний.
80 контактних осіб, двоє з яких це медичні сестри нашого центру, теж знаходяться на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів, стан їх задовільний.
Ще 20 прибулих з-за кордону малинчан, також, перебувають на карантині під наглядом сімейних лікарів.
До дитячої поліклініки звернулося 37 дитини: із діагнозом ГРВІ – 5; пневмонія- 0; госпіталізація – 0.
Під наглядом педіатрів перебуває 2 дитини із коронавірусною інфекцією. Одна із них хворіє вже дванадцяту добу. Почувається вона добре, температура в нормі.
Ще одина дитина хворіє на COVID-19 з 10 квітня. Стан її задовільний, температура у нормі.
10 хворих на COVID -19 знаходяться у стаціонарі, стан їх – задовільного та середнього ступеня важкості.
2 особи з підозрою на коронавірусну інфекцію лікуються у стаціонарі, 8 осіб – на карантині.

Шановні малинчани!

Хочемо повернутися до раніше надрукованої нами інформації, що не втратила актуальність і сьогодні.

Береженого – Бог береже!!!

Сьогодні п’ятниця, відповідно завтра субота, а потім .неділя. Велике свято – Воскресіння Христове!!!

Віруючі готуються до Богослужінь.

У зв’язку з цим, ми хотіли б порушити одну делікатну, але дуже важливу тему – це святкування Великодня.

Пік захворюваності в Україні, як і в Малині, зокрема, очікується з 15 по 25 квітня.

У зв’язку цим, ми теж вважаємо за необхідне звернутися до малинчан.

Переважна частина медичних працівників є віруючими, бо саме їх професія пов’язана з душею та духом. В більшості кабінетів є ікони, багато працівників є прихожанами церков різних конфесій.

Але ми вважаємо, що масовий прихід до церкви на Пасху (тисячі людей, як в Малині та і в селі району!), буде схожим на самогубство. А це великий Гріх!

Багато хто каже, що на все воля Божа. Так, це правда, але згадайте і інший вислів – «Береженого (!) – Бог береже!”

Малинчани пригадують, що в історії міста вже була дещо подібна ситуація, коли звір-вбивця Онопрієнко наводив на всіх панічний страх і люди боялися йти до церкви також і на Пасху.

Але сьогодні звір-вбивця набагато страшніший і до того він ще невидимий.
Звертаємося з проханням і до Батюшок: «Обов’язково провести літургії, помолитися за всіх нас і попросити у Бога спасіння, але з обмеженою кількістю прихожан» (за рекомендаціями не більше 10).

Цим Ви допоможете і лікарям і в першу чергу і прихожанам, які збережуть свої життя та здоров’я і через нетривалий час повернутися до Вас.

Бережіть своїх ближніх, як самих себе!

Саме цьому вчить Ісус Христос.

Слава Богу!

#StopКоронавірус