Попри те, що персики мають чудовий смак, вони ще й дуже корисні. Ці фрукти сприяють покращенню діяльності мозку, пам’яті, підвищуютьконцентрацію уваги. Персики корисно їсти дітям та вагітним жінкам, а також людям зі зниженим гемоглобіном. Однією з головних властивостей персика є його загальнозміцнювальна дія – у персиках є велика кількість вітамінів A, C і B

10 ПРИЧИН ПОЛЮБИТИ ЇХ

Персик володіє численними корисними властивостями. Користь персиків прихована в його багатому складі.

Цей смачний плід містить численні органічні кислоти (винну, лимонну, яблучну), мінеральні солі (залізо, калій, фосфор, мідь, цинк та інші) та вітаміни.

Вітаміни в персиках представлені таким комплексом: вітамін С, група В, а так само вітаміни Е, РР, К і каротин.

Крім усього цього багатства персики, користь яких високо цінується в народі, містять пектини і ефірні масла.

А кісточка цього корисного фрукта містить гірке мигдальне масло і вітамін В17.

Персик, калорійність якого становить 40 ккал на 100 грам, застосовується в численних дієтах та косметології.

Дієтологи стверджують, що досить вживати кілька (3 – 4) персика в день і вага впевнено піде в низ. При цьому весь організм насититься корисними речовинами і вітамінами.

Незважаючи на всю привабливість, персики мають деякі обмеження щодо вживання.

Персик протипоказаний при ожирінні та цукровому діабеті.

Оксамитова шкірка може викликати алергічні реакції – вся справа в пилку, якій досить багато на шкірці плоду.

Слід знати, що персик – це продукт, що швидко псується. Тому необхідно з відповідальністю підходити до вибору плодів для столу.

Стиглий персик пружний, але м’який. Якщо останнього не відчувається, то, швидше за все, перед Вами недозрілий плід.

Його можна брати, але перед вживанням необхідно потримати при кімнатній температурі.

Плід дозріє і його можна вживати.

Корисні властивості інжирного персика

В природі існує один привабливий різновид персика – інжирний персик, користь його нітрохи не менше ніж у звичайного персика. Слід знати – це не гібрид персика та інжиру, просто його форма дуже нагадує форму інжиру.

Інжирний персик, корисні властивості якого дуже привабливі, до всього іншого вигідно відрізняється від інших побратимів.

Його м’якоть білого кольору і вона з легкістю відділяється від кісточки.

Смакові якості інжировим персика однорідні, смак не змінюється від шкірки до кісточки, а цим “грішить” звичайний персик.

Як і звичайний, інжирний персик, калорійність якого близько 32 ккал на 100 грам, широко застосовується в народній медицині та дієтології.

Крім самих плодів дуже поширені продукти переробки персика: сік, нектар, варення, джеми.

Дієтологи кажуть, що найкраще вживати свіжі соки і плоди. Але в період тривалої зими продукти переробки персика є прекрасним доповненням до нашого столу.

10 причин полюбити персики

У чому користь персиків ?

1. У персиках міститься цілий комплекс вітамінів, органічних кислот, мінеральних і пектинових речовин, які благотворно впливають на всі системи організму.

Наприклад, в одному персику – три чверті добової дози вітаміну С і всього 35 калорій.

2. Персики сприяють оздоровленню кишечника і допомагають усунути проблеми з «капризним» жовчним міхуром.

Органічні кислоти і ефірна олія, які містяться в персиках, стимулюють шлункову секрецію і сприяють поліпшенню травлення.

3. Завдяки високому вмісту солей калію і заліза, персики незамінні при анемії (сприяють кровотворенню) і серцевосудинних захворюваннях.

Також ці соковиті фрукти допомагають нормалізувати обмін речовин.

4. Персики сприяють поліпшенню пам`яті і роботи мозку. Все завдяки високому вмісту фосфору і калію.

Також персики допомагають легше пережити стрес, відновити сили після нервової напруги, приборкати емоції і заспокоїтися.

5. Завдяки вмісту каротину і вітаміну А персики допомагають захистити організм від ракових клітин і утворення «підозрілих» родимок.

6. Регулярне вживання персиків покращує зір.

7. Персики сприяють зміцненню імунітету і служать відмінною профілактикою від простудних захворювань.

Крім того, персики дуже корисні дітям, тому що стимулюють ріст.

8. Якщо вагітні жінки вживатимуть по 2-3 персики в день, це може позбавити токсикозу і нудоти.

9. Персики захищають від зморшок, сприяють поліпшенню живлення шкіри і збереженню вологи в її клітинах.

А також покращують колір обличчя і допомагають зробити шкіру красивою і оксамитовою.

Для цього потрібно включати персики в свій раціон якомога частіше. Ідеальний варіант з`їдати по 1-3 персики щодня.

Крім того, маска з м`якоті персиків допомагає зняти біль і почервоніння при сонячних опіках, що особливо актуально в розпал пляжного сезону.

10. І найголовніше! Персики допомагають схуднути, швидко і легко, без голодних дієт.

Що особливо приємно для любителів солодкого – природний цукор, який міститься в цих фруктах, абсолютно безпечний для талії.